Krustaséa: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan (2), spesies → spésies, dianggep minangka → dianggep
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan (2), spesies → spésies, dianggep minangka → dianggep)
:[[Eumalacostraca]]
}}
'''Krustaséa''' iku saklompok gedhé saka [[Arthropoda]], kapérang saka kurang luwih 52.000 [[spesiesspésies]] sing kadhèskripsi, lan racaké dianggep minangka sawijining [[subfilum]]. Klompok iki nyakup kéwan-kéwan sing cukup dikenal kaya ta [[lobster]], [[yuyu]], [[urang]], [[urang karang]], sarta [[remis]]. Mayoritas arupa kéwan [[akuatik]], urip ing [[banyu tawar]] utawa [[laut]], senadyansanadyan sapérangan klompok wis adhaptasi karo kauripan dharat, contoné yuyu dharat. Mayoritas bisa bébas obah, senadyansanadyan sapérangan [[takson]] asifat [[parasit]] lan urip kanthi numpang marang [[inangé]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan

Menu navigasi