Megatruh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Megatruh utawa Dudukwuluh iku kalebu tembang sekar madya. Wateké prihatin lan getun pungun-pungun (Indonésia "rasa sakit hati karena rindu") . Megatruh ateges pegat ing ruh, ya iku saged milah-milah pundi ingkang saé pundi ingkang awon, lan ingkang awon dipun bucal, wondené ingkang saé saged kanggé patokan ing pagesangan.

Guru wilangan lan guru lagu[besut | besut sumber]

Saben pada, tembang iki ana nemang gatra (larik), kanthi guru wilangan lan guru lagu :

12u, 8i, 8u, 8i, 8o.

Tuladha[besut | besut sumber]

Tuladha iki dijupuk saka Babad Tanah Jawi anggitan Ki Yasadipura.

sigra milir kang gèthèk sinangga bajul
kawan dasa kang njagèni
ing ngarsa miwah ing pungkur
tanapi ing kanan kéring
kang gèthèk lampahnya alon

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

MACAPAT
Alit
Mijil | Sinom | Dhandhanggula | Kinanthi | Asmarandana | Durma | Pangkur | Maskumambang | Pucung
Tengahan
Jurudemung | Wirangrong | Balabak | Gambuh | Megatruh
Ageng
Girisa


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Megatruh&oldid=1018274"