Mijil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mijil iku tegesé lair utawa metu. Ing jajaran tembang macapat, Mijil lumrahé disèlèhké ing ngarep. Saben pada, tembang iki ana enem gatra (larik), kanthi guru wilangan lan guru lagu:

  • 10-i
  • 6-o
  • 10-é
  • 10-i
  • 6-i
  • 6-u

Tuladha[besut | besut sumber]

Mijil ing donya siniwi ratri
Kabèh durung katon
Amung anjali soca ing tembé
Lelaku alon siniji-siji
Nunggu mring wartaning
Sesotya satuhu

Cep menenga adhuh bocah manis
Aja gawé kagol
kae katon rembulané gedhé
Gilar-gilar cahyane nelahi
Ayo sun dolani
Sabisa-bisaku

Notasi[besut | besut sumber]

Notasi iki salah sijiné gagrag kang isih dienggo rengeng-rengeng.

  1. 6-6-1^-2^-2^-2^-2^-2^-1^- 2_3
  2. 1^-6-1^-1^-2^-1^-2^
  3. 2^-3^-2^-1^-6-5-5-5-6_5-3
  4. 2-3-5-6-3-6-5-3-2-3
  5. 1^-2^-3^-2^-1^-6
  6. 3-5-5-5-5_6-5_3

Pranala njaba[besut | besut sumber]

MACAPAT
Alit
Mijil | Sinom | Dhandhanggula | Kinanthi | Asmarandana | Durma | Pangkur | Maskumambang | Pucung
Tengahan
Jurudemung | Wirangrong | Balabak | Gambuh | Megatruh
Ageng
Girisa

Uga delengen[besut | besut sumber]