Marengo pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pitik Marengo

Iwak pitik Marengo minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian saka Prancis sing kalebu pitik sing diiseni lenga bawang putih lan tomat, dihiasi endhog goreng lan udang karang . [1] Panganan kasebut mirip karo pitik à la Provençale, nanging kanthi tambahan endhog lan udang, sing tradisional kanggo Chicken Marengo nanging saiki asring disingkirake. Masakan asli dijenengi kanggo ngrayakake Pertempuran Marengo, [2] kamenangan Napoleon ing wulan Juni 1800.

Resep[besut | besut sumber]

Jupuk pitik enom, copot gulu lan sikil, banjur potong cilik ing sendi. Tumis ing 30 gram butter (udakara 1 ons) mentega lan sak sendok makan minyak zaitun, bumbu karo uyah, mrico, lan sak pala . Yen potongan wis kecoklatan ing loro-lorone, gulungen lemak lan tambah sendok tepung tepung lan desiliter (udakara 7 ons cairan ) anggur . Tambah duduh kaldu lan tutup, masak nganggo geni sing wis garing nganti rampung. Sadurunge nyopot saka geni, garnish nganggo jubit peterseli sing disigar; atur ing sajian sajian lan jupuk setengah lemon ing ndhuwur iku. Asile minangka sajian sing nyenengake. [3]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Raymond Sokolov, The Cook's Canon: 101 Classic Recipes Everyone Should Know, HarperCollins, 2003, p. 122. ISBN 978-0060083908
  2. Lynch, F.T. (1987). Garnishing. HP Books. p. 8. ISBN 978-0-89586-476-5.
  3. Pellegrino Artusi, Science in the Kitchen and the Art of Eating Well (University of Toronto Press trans.). p. 209