Maher Zain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maher Zain
Maher Zain at Tuisa charity concert Essen Germany 2012.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Maher Zain
Saka Tripoli
Génre R&B, Musik jiwa, Musik pop, Musik donya, Musik akustik
Pakaryan Penyanyi, musisi, penulis lagu, komposer
Mangsa akarya 2009–saiki
Labèl Awakening Records, Sony Music[1]
Sing magepokan Hamza Namira, Mesut Kurtis, Raef, Humood Alkhudher, dan Harris J.

Maher Zain (Arab: ماهر زين‎‎ – lair 16 Juli 1981; umur 36 taun) ya iku penyanyi R&B Swedia, penyanyi saka Swedia uga prodhuser musik saka Libanon.[5] Album pisanan judhulé "Thank You Allah" saka 13 tembangan lan 2 tembangan bonus dirilis nalika tanggal 1 November 2009.[5] Musik vidioné ning Youtube wis dikolektif lan punjul 4 juta pamirsa.[5]

Maher Zain, lair ning Libanon.[5] Keluargané pindah maring Swedia nalika umuré 8 taun, ning kana dhèwèké ngelanjutké sekolah.[5] Maher Zain mampu nguasani keybord pisanan nalika umur sepuluh taun.[5] Dhèwèké nuli mlebu universitas lan olih gelar sarjana ning Aeronautical Enginering ning masa mudané, dhèwèké bebarengan karo kancané sasekolahan nganti bengi kanggo dolanan musik, rap, nulis lan nyoba-nyoba karo musik lan kabèh kang ana gayutané karo bab musik.[5] Musik kang ditembangaké déning Maher Zain diinspirasi saka bapané kang dadi musisi kondhang ning Tripoli, Libanon.[5]

Bakat musik wis ketok nalika dhèwèké esih enom buktiné, dhèwèké dadi prodhuser musik ning Swedia.[5] Ananging jaré Maher Zain, dunya musik kang isiné mung kamewahan nggawé uripé ana sing kurang.[5]

Ning akiré Maher Zain nemuni keraguan ning jeroné babagan musik nalika nggabung ning komunitas muslim kang ana ning Stockholm.[5] Mulia iku Maher aktif ning kagiyatan-kagiyatan kang dilakukaké ning masjid lan nggawé dhèwèké ngerasa ning kéné iki sing jenengé omah.[5]

Sawisé dadi prodhuser musik, Maher Zain dikenalaké marang RedOne, prodhuser musik ning dunya musik saka Swedia.[5][6] Maher Zain wiwit kerja karo RedOne lan pindah ning New York.[6] Ning wulan Januari 2009, Maher Zain wiwit kerja karo Awakening Records kanggo nyithak album.[5] Maher pernah partisipasi ning konser gratis ning Bahrain, lan ning konser Spring ning Universitas Amérika ning Kairo, Mesir.[5] Album Maher Zain kang kapisanan judhulé "Thank You Allah" olih peringkat kapisan ning Dunia Amazon grafik Musik lan 9 papan ning chart R & B.[5] Ning wulan Januari 2010, tembang kang judhulé "Ya Nabi Salam Alayka" saka Maher Zain bisa menang lan didadikaké tembang paling apik kang temané religius ning taun 2009 ning kontès musik kang dianakaké déning Nujoom FM.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]