Sepur Maharani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Maharani (sepur))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sepur Maharani
Kereta api Maharani.jpg
Surasa
GolonganÉkonomi AC
PranataSepur Ekspres
DrajadBeroperasi
PapanDaop VIII Surabaya
Tasiyun terminusSurabaya Pasar Turi
Semarang Poncol
Cacahing tasiyun9
Jaluring playanan1
Angkaning sepur213-214
Palakon
Dibukak1 Juni 2014
PanduwéPT Kereta Api Indonesia
PalakuDaerah Operasi VIII Surabaya
DèpotSurabaya Pasar Turi (SBI)
LokomotifCC201, CC203, CC206
Tèhnis
Jarak nempuh282 km
Ambaning sepur1.067 mm
Karikatan palakon50 ngantos 100 km/jam
Peta Rute

Rute Sepur[besut sumber]

Maharani ya iku salah sawijining armada sepur utawa basa kramane kréta latu kagungane PT Kereta Api Indonesia ingkang lelados rute lampah 282 kilomèter, ya iku saking kutha Surabaya nganthos kutha Semarang [1]. Nalika miwiti surya 1 Juni 2014, sepur Maharani taksih sepi penumpang ingkang tidhak dhateng Surabara utawa Semarang [2]. Rute stasiun ingkang diliwati ya iku diwiwiti saking Stasiun Semarang Poncol, banjur Stasiun Semarang Tawang, lajeng terus ngantos Stasiun Pasar Turi.

Sajarah sepur Maharani[besut | besut sumber]

Sepur Maharani iku sawijiné produk moda transportasi anggoné Dhaérah Operasi 8 kutha Surabaya. Jaman miwiti layanan, ruté saka sepur iki namung nganti Stasiun Cepu. Banjur, miwiti taun 2015, ruté ditambah nganti Stasiun Semarang Poncol amarga kathah peminaté

Sepur 213 Maharani (Surabaya Pasar Turi - Semarang Poncol)
Stasiun Karawuhan Kabudhalan
Stasiun Pasar Turi - 06.00
Lamongan 06.37 06.40
Babat 07.04 07.07
Bojonegoro 07.36 07.40
Stasiun Cepu 08.11 08.20
Randublatung 08.41 08.48
Stasiun Ngrombo 09.37 09.40
Semarang Tawang 10.30 10.38
Semarang Poncol 10.45 -
Sepur 214 Maharani (Semarang Poncol - Surabaya Pasar Turi)
Stasiun Karawuhan Kabudhalan
Semarang Poncol - 11:40
Semarang Tawang 11:47 11:55
Ngrombo 12:45 12:50
Randublatung 13:40 13:45
Cepu 14:07 14:15
Bojonegoro 14:45 14:50
Babat 15:19 15:22
Lamongan 15:46 15:49
Surabaya Pasar Turi 16:26 -

Catethan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]