Luluk Purwanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luluk Purwanto
Luluk Purwanto.jpg
Lair Luluk Purwanto
Jeneng liya Luluk
Pakaryan musisi Jazz
Taun aktif 1985-sekarang
Bojo René Van Helsdingen
Wong tuwa Purwanto lan Asyia Gani

'Luluk Purwanto (lair ing Surakarta, 25 Juni 1959) ya iku musisi jazz Indonesia kang prigel lan trampil ngungelake piyul.[1] Saiki, Luluk urip lan nyambut gawé ing Amsterdam, Walanda.[1] Luluk tau ngangsu kawruh ing Institut Kagunan Indonesia Yogyakarta banjur ing Akademie voor Beeldende Kunst Enschede, Walanda lan Sydney Conservatorium of Music Australia.[1] Nganti seprene dhèwèké kagabung ing grup musik Helsdingen Trio minangka violinis (juru main piyul).[1] Aggota liyané ya iku Rene van Helsdingen (piano), Macello Pellitteri (drum), lan Esseit Okon Esseit (bass) Nalika taun 1980-an dhèwèké tau gabung karo grup Bhaskara.[1] Nganti seprene, Luluk wis manggung ing 350 panggung jazz donya. [1] Taun 1997, dhèwèké konser mubeng Jawa-Bali nganggo the Stage Bus karo Helsdingen Trio. Konser iki kalaksanan kurang luwih rong sasi (25 Juli-15 September 1997).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]