Luluk Purwanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luluk Purwanto
Luluk Purwanto.jpg
LairLuluk Purwanto
Jeneng liyaLuluk
Pakaryanmusisi Jazz
Taun aktif1985-sekarang
BojoRené Van Helsdingen
Wong tuwaPurwanto lan Asyia Gani

'Luluk Purwanto (lair ing Surakarta, 25 Juni 1959) ya iku musisi jazz Indonesia kang prigel lan trampil ngungelake piyul.[1] Saiki, Luluk urip lan nyambut gawé ing Amsterdam, Walanda.[1] Luluk tau ngangsu kawruh ing Institut Kagunan Indonesia Yogyakarta banjur ing Akademie voor Beeldende Kunst Enschede, Walanda lan Sydney Conservatorium of Music Australia.[1] Nganti seprene dhèwèké kagabung ing grup musik Helsdingen Trio minangka violinis (juru main piyul).[1] Aggota liyané ya iku Rene van Helsdingen (piano), Marcello Pellitteri (drum), lan Essiet Okon Essiet (bass) Nalika taun 1980-an dhèwèké tau gabung karo grup Bhaskara.[1] Nganti seprene, Luluk wis manggung ing 350 panggung jazz donya. [1] Taun 1997, dhèwèké konser mubeng Jawa-Bali nganggo the Stage Bus karo Helsdingen Trio. Konser iki kalaksanan kurang luwih rong sasi (25 Juli-15 September 1997).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]