Letto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Letto
Letto
Latar wuri
Lair Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Jinis Musik pop
Taun aktif 2004-saiki
Parusahan rekaman Musica Studios
Situs resmi http://www.lettolink.com/

Blog pLettonic

Anggota
Noe-Vokal
Patub-Gitar
Arian-Bass
Dhedot-Drum

Letto grup musik Indonésia Anggotané iku sahabatan cedhak awit SMA lan grup musik iki wiwit dimbentuk ning taun 2004.[1]

Grup musik iki asalé namung kumpulan kekancanan siswa SMU 7 Yogyakarta.[1] Wis suwé pisahan, amarga sibuk kuliyah, akiré kumpul manèh lan nyipta karya bebarengan.[1]

Grup musik asal kutha Gudeg iki anggotané Noe (Sabrang Mowo Damar Panuluh, Yogyakarta 10 Juni 1979), Patub (Agus Riyono, Yogyakarta, 2 Agustus 1979), Arian (Ari Prastowo, Bantul 27 Maret 1979), lan Dhedot (Dedi Riyono, Yogyakarta 23 Januari 1987).[1]

Albumé kang pisanan judhulé TRUTH, CRY, AND LIE, album iki dirilis nalika taun 2006.[1] Nanging sadurungé Letto uga taungrilis album PILIH ning taun 2004, nanging nalika iku jeneng grupmusiké esih Leto (satu T).[1]

Kapopuleran Letto ora namung ning nagarané dhéwé, Letto uga kondhang ning nagara tetangga kaya ta Malaysia.[1] Tetembangané kaya ta Ruang Rindu lan Sandaran Hati bisa kasil olih tangga paling dhuwur ning stasiun Radio Malaysia.[1] Letto uga mutusaké kanggo ngrilis album TRUTH, CRY, AND LIE ning pasar musik Malaysia nalika tanggal 23 Juli taun 2007.[1]

Albumé kang pisananané Letto bisa ngeraih panghargaan kategori 'Album Pendatang Baru' nalika ajang SCTV Music Award 2007 lan uga olih anugerah dadi grup musik paling apik ning ajang Planet Muzik 2007 ning Singapura nalika tanggal 8 Juni tau 2007.[1]

Letto ngrils album kapin loroné judhulé DON'T MAKE ME SAD ning tanggal 16 Agustus taun 2007.[1] Album iki njagokaké tetembangan kang judhulé Cahaya kang video klipé dibintangi Amanda, model kang tuna rungu, lan Permintaan Hati kang iramané luwih rancak nggentak.[1]

sasi Januari taun 2009, Letto ngeluncuraké albumé kang kaping telu, LETHOLOGICA kang njagokaké single kang judhulé Lubang di Hati.[1] Prosès pangerjaan album kang isiné 12 tetembangan iki namung telung wulan, saka sasi September nganti sasi Dhésèmber taun 2009.[1]

Kang béda saka album kang kaping teluné, Letto nyelipaké tetembangan kanggo anak-anak ciptaané Letto dhéwé.[1] Kang judhulé Layang-Layang.[1] Tetembangan iki dicipta amarga keprihatinan personil Letto amarga minimé tetembanga anak-anak.[1] Taun 2011, Letto ngrilis album kang judhulé, CINTA...BERSABARLAH.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q biografi letto dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. Letto Tunggu Tawaran Konser Tunggal dipununduh tanggal 16 Juli 2011