Kuwé ku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Red Tortoise Cake
Kue ku Jakarta.JPG
Ang Ku Kueh, or Kue Ku
Jeneng liyanéAng Ku Kueh
JinisPastry
AjanganSnack
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaChina and Southeast Asia
Woworan pokokGlutinous rice flour
Buku masakan: Red Tortoise Cake  Médhia: Red Tortoise Cake

Kue kura-kura abang ( Chinese ) minangka pastry Tionghoa bunder utawa bunder cilik kanthi kulit glepung ketan alus lan lengket sing dibungkus isi sing legi ing tengah. [1] [2] Cetakan kasebut meh padha karo cangkang kura-kura lan diwenehake ing salembar godhong gedhang . Kaya sing disaranake jenenge, kue kura-kura abang kanthi warna tradisional lan duwe tekstur sing lengket lan kenyel nalika dipangan. [3] Kue kura-kura abang dibentuk kaya cangkang kura-kura amarga tradhisional wong Tionghoa percaya manawa mangan kura-kura bakal dawa umure kanggo wong sing mangan lan ngasilake rejeki lan kemakmuran. [4] [5] Dianggep minangka barang sing nguntungake, kue-kue manis iki disiyapake utamane sajrone festival penting kayata Taun Anyar Cina minangka persembahan kanggo dewa - dewa Tionghoa.

Kue kura-kura abang uga disiapake kanggo acara-acara sing penting budaya kanggo wong Tionghoa kayata wulan bayi utawa bayi sing dilahirake. Mangan kue kura-kura abang ing wektu kasebut tegese makili berkah kanggo bocah lan umur dawa kanggo para tuwa. [6] [7] Ing jaman saiki, kue kura-kura abang tetep dadi panganan penting sajrone festival Tiongkok ing pirang-pirang negara kayata Singapura, Malaysia, Indonesia, Filipina, China lan Taiwan lan provinsi Thailand kidul kayata Phuket, Phang-Nga lan Trang. Nanging, mangan roti tortoise abang ing negara iki wis ora ana maneh diwatesi kanggo kesempatan khusus kanggo roti tortoise abang uga iklan kasedhiya ing akeh jajanan kopi lan bakeries .

Ana rong komponen utama ing kue kura-kura abang, kulit lan isi. Kulit kasebut umume digawe saka glepung ketan lan ubi, nanging isine digawe saka bahan-bahan sing wis dimasak kayata kacang mung utawa kacang tanah lan gula. Sawise diuleni lan dicampur bahan-bahan kasebut, kue kura-kura abang dikukus ing potongan godhong gedhang . Ing negara kayata Singapura lan Malaysia, kue-kue iki minangka bahan cemilan sing populer lan luwih disenengi bocah amarga rasane sing legi lan gurih. Nyatane, akeh toko roti ing Singapura sing nggawe kue kura-kura abang kanthi macem-macem rasa, kalebu jeli lan kacang abang, kanggo memenuhi kabeh rasa lan pilihan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Ang Ku Kueh 红龟糕". Chinatownology. Dibukak ing 12 April 2011.
  2. "Kuih Ang Koo". ThisIsDiversity. Dibukak ing 1 May 2011.
  3. "Traditional Ang Ku Kueh". Singapore's Lifestylepedia to the World. Dibukak ing 12 April 2011.
  4. "Steamed Glutinous Rice Cake with Sweet Filling". My Kitchen Snippets. Dibukak ing 1 May 2011.
  5. "年節飲食文化與紅龜粿 (Occasions for Red Tortoise Cakes)". Taiwan Library Schoolnet. Dibukak ing 1 May 2011.
  6. "Steamed Glutinous Rice Cake with Sweet Filling". My Kitchen Snippets. Dibukak ing 1 May 2011.
  7. "紅龜粿(Red Tortoise Cakes in Chinese Culture)". Encyclopedia of Taiwan. Dibukak ing 1 May 2011.