Krèchèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Krechek
Krecek Yogyakarta.jpg
Krechek ing Yogyakarta
Jeneng liyanéKrecek
AjanganUtama
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaYogyakarta, Jawa Tengah
Hawa ajanganAnget utawa suhu ruang
Woworan pokokRambak utawa krupuk kulit, kentang lan dhele dimasak bumbu, santen karo lombok
Buku masakan: Krechek  Médhia: Krechek

Krècèk utawa sambel gorèng krècèk minangka salah sawijining jinis panganan rebusan kulit sapi tradisional Jawa saka Yogyakarta lan Jawa Tengah, Indonesia.[1] Cara tradisional digawé saka kulit sapi sing alus (sapi utawa kebo), nanging resep sing paling umum saiki nggunakake rambak utawa krupuk kulit sing kasedhiya.

Krupuk rambak sing masak ing santên godhok, karo kentang diiris dadu lan dhele goreng. Iki dicampur karo bumbu (campuran rempah-rempah) karo lombok abang. Amarga krupuk kulit nyerep santen lan rempah-rempah, mula dadi lembek. Krechek nduweni tekstur sing alus lan lembek kanthi rasa sing pedhes lan pedhes lan warna kunyit abang. Sawetara resep bisa nambah ati sapi minangka sambal goreng ati krecek, [2] liyane bisa nambah tahu diiris dadu. [3]

Krechek disuguhake sega kukus putih. Iki asring disajikake minangka lawuh, bagean saka nasi gudeg, sega campur utawa sega uduk.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Nikmatnya Gudeg Kering Racikan Yu Sum..." (ing basa Indonesian). Kompas.com. June 20, 2013. Dibukak ing May 17, 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Sambal Goreng Hati Krecek" (ing basa Indonesian). Sajian Sedap. Dibukak ing May 20, 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "Sambal Goreng Tahu Krecek" (ing basa Indonesian). Sajian Sedap. Dibukak ing May 20, 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)