Rambak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Rambak

Rambak iku lapisané wlulang sapi utawa kebo sing digawé krècèk utawa krupuk.[1] Laladan Bumiayu, Brebes ing Jawa Tengah dadi salah sawijining laladan pangasil rambak nganti tekan mancanagara. Kulit kebo nyatané ora mung bisa diolah dadi bedug lan karajinan tangan nanging uga bisa digawé rambak. Rambak sing diolah dadi krupuk iki arané krupuk rambak.

Kulit kebo sing wis dipépé nganti garing banjur digodhog nganti empuk ing banyu kang wis dibumboni. Sawisé iku kulit kebo sing wis empuk mau banjur diiris tipis-tipis lan dipépé manéh nganti garing.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa (2001) ing léma rambak

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rambak&oldid=1016631"