Kelinci Sumatra

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kelinci Sumatra
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Lagomorpha
Kulawarga: Leporidae
Marga: Nesolagus
Jinis: N. netscheri
Jeneng binomial
Nesolagus netscheri
(Schlegel, 1880)

Kelinci Sumatra (Nesolagus netscheri), ugi dipunmangertosi minangka Kelinci Sumatra utawi Truwelu Sumatra ingkang nggadhahi kuping alit utawi kelinci welang Sumatra, inggih punika jinis kelinci liar ingkang namung wonten ing pagunungan Bukit Barisan, ing Pulo Sumatra, Indonésia.[2] Populasi Kelinci Sumatra dados saya sakedhik amargi dipunsababaken pangrisakan wana ingkang langkung agresif ing Pulo Sumatra.[2] Kelinci punika nggadhahi ukuran kinten-kinten 40 cm panjangipun, kelinci Sumatra nggadhahi garis-garis awarni soklat, kanthi buntut ingkang warninipun radi abrit, lan ing ngandhap wetengipun nggadhahi warni pethak.[2] Kelinci punika limrahipun manggén ing wana kanthi inggil 600-1400 meter saking permukaan laut.[2] Kelinci punika kalebet sato kèwan jinis nokturnal, kanthi manggén ing panggénan tilas panggénan kèwan sanèsipun.[2] Pangananipun inggih punika pupusipun ron ingkang enèm lan wit-witan ingkang ukuranipun alit, ananging kelinci Sumatra ingkang dipuntangkaraken dipunparingi panganan wiji-wijian lan woh-wohan.[2] Pangamatan sampun dipunlaporaken wiwit taun 1972 ngangtos ping tiga, ingkang paling ènggal inggih punika ing pungkasanipun taun 2007 nalika kaméra jebakan dipunpasang ing Taman Nasional Bukit Barisan Selatan ingkang wonten ing Provinsi Lampung.[3]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Meijaard, E. & Sugardjito, J. (2008). Nesolagus netscheri. Dhaptar Abang Spesies Terancam IUCN 2008. IUCN 2008. Diakses ing 2011-08-15.
  2. ^ a b c d e f (en)Animal Diversity Web: Nesolagus netscheri dipunundhuh tanggal 11 September 2011)
  3. ^ (en)Striped rabbit spotted in Sumatra dipunundhuh tanggal 11 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kelinci_Sumatra&oldid=979842"