Kelinci sumatra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kelinci Sumatra)
Kelinci Sumatra
42770703 rabbit ap203b.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Lagomorpha
Famili: Leporidae
Génus: Nesolagus
Spésies: N. netscheri
Jeneng binomial
Nesolagus netscheri
(Schlegel, 1880)
Sumatran Striped Rabbit area.png

Kelinci Sumatra (Nesolagus netscheri), ugi dipunmangertosi minangka Kelinci Sumatra utawi Truwelu Sumatra ingkang gadhah kuping alit utawi kelinci welang Sumatra, inggih punika jinis kelinci alasan ingkang namung wonten ing pagunungan Bukit Barisan, ing Pulo Sumatra, Indonésia.[2] Populasi Kelinci Sumatra dados saya sakedhik amargi dipunsababaken pangrisakan wana ingkang langkung agresif ing Pulo Sumatra.[2] Kelinci punika gadhah ukuran kinten-kinten 40 cm panjangipun, kelinci Sumatra gadhah garis-garis awarni soklat, kanthi buntut ingkang warninipun radi abrit, lan ing ngandhap wetengipun gadhah warni pethak.[2] Kelinci punika limrahipun manggén ing wana kanthi inggil 600-1400 mèter saking lumah laut.[2] Kelinci punika kalebet sato kéwan jinis nokturnal, kanthi manggén ing panggénan tilas panggénan kéwan sanèsipun.[2] Pangananipun inggih punika pupusipun ron ingkang enèm lan wit-witan ingkang ukuranipun alit, ananging kelinci Sumatra ingkang dipuntangkaraken dipunparingi panganan wiji-wijian lan woh-wohan.[2] Pangamatan sampun dipunlaporaken wiwit taun 1972 ngangtos ping tiga, ingkang paling ènggal inggih punika ing pungkasanipun taun 2007 nalika kaméra jebakan dipunpasang ing Taman Nasional Bukit Barisan Selatan ingkang wonten ing Provinsi Lampung.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Meijaard, E. & Sugardjito, J. (2008). "Nesolagus netscheri". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2008. International Union for Conservation of Nature. Dijupuk 2011-08-15. 
  2. ^ a b c d e f Animal Diversity Web: Nesolagus netscheri dipunundhuh tanggal 11 September 2011)
  3. ^ Striped rabbit spotted in Sumatra dipunundhuh tanggal 11 September 2011)