Kefalotyri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kefalotyri (κεφαλοτύρι)
Kefalotyri.jpg
Nagara asalGreece, Cyprus
Sumberé sususheep or goat (or both)
Tèksturhard
Suwéné nuwa3 months or more

Kefalotyri utawa kefalotiri ( Yunani: κεφαλοτύρι ) Punika hard, putih asin keju digawe saka susu wedhus utawa wedhus 's susu (utawa loro) ing Yunani lan Siprus . Kefalograviera keju sing padha, uga digawe saka susu wedhus utawa wedhus (utawa kalorone), kadang didol ing njaba Yunani lan Siprus minangka Kefalotyri. [1] Gumantung saka campuran susu sing digunakake ing proses kasebut, warna bisa beda-beda antarane kuning lan putih. 

Keju sing angel banget, kefalotyri bisa dikonsumsi, digoreng minyak zaitun kanggo sajian sing diarani saganaki, utawa ditambahake ing panganan kayata piring pasta, daging, utawa sayuran sing dimasak, lan cocog banget kanggo parut. [2] Iki uga digunakake bebarengan karo keju feta ing resep-resep kanggo Spanakopita, ing endi akeh resep-resep sing ngganti Romano utawa Parmesan yen kefalotyri ora bisa dipikolehi.  Iki minangka keju sing populer lan kondhang, mula saka Yunani wiwit jaman Byzantine. [3] Bisa ditemokake ing sawetara toko gourmet utawa spesialisasi ing negara liya.  Keju enom butuh rong nganti telung wulan supaya mateng.  Kefalotyri sing umure tuwa, umur setaun utawa luwih, luwih garing kanthi rasa sing luwih kuat, lan bisa dipangan minangka meze karo ouzo, utawa parut kanggo panganan

. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ridgway, J., The Cheese Companion (2002), ISBN 1-84092-339-3
  2. Hoffman, Susanna. 2004. The Olive and the Caper: Adventures in Greek Cooking. Workman Publishing. ISBN 978-1563058486. p.28
  3. Harbutt, J., The World Encyclopedia of Cheese (2006), ISBN 978-0-7548-0992-0
  4. Janet Fletcher (2009-06-07). "Kefalotyri cheese offers intriguing mix". San Francisco Chronicle.