Saganaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saganaki
Saganaki.jpg
AjanganHors d'oeuvre
Panggonan asalGreece
VariasiMany
Buku masakan: Saganaki  Médhia: Saganaki

Ing masakan Yunani, saganaki ( Yunani σαγανάκι) minangka salah sawijining macem-macem panganan sing disiapake ing wajan cilik, sing paling misuwur yaiku panganan sing digodhog kanggo keju goreng .

Katrangan[besut | besut sumber]

Keju sing digunakake ing keju saganaki biasane graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri, utawa keju feta susu wedhus. Variasi regional kalebu panggunaan keju formaela ing Arachova, halloumi ing Siprus, lan vlahotiri ing Metsovo . Keju kasebut lebur ing wajan cilik nganti umpluk lan umume disajekake nganggo jus lemon lan mrico. Dipangan karo roti . Piring liyane sing dimasak ing wajan saganaki kalebu saganaki udang ( Yunani: γαρίδες σαγανάκι , garídes saganáki ), lan kerang saganaki ( Yunani: μύδια σαγανάκι , mýdia saganáki ), sing biasane adhedhasar dhasar feta lan kalebu saus tomat pedhes

.

Referensi[besut | besut sumber]