Féta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Féta
Feta Greece 2.jpg
Nagara asalYunani
Sumberé susususu wedhus,Susu wedhus,lamb rennet[*]
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Wedhus (≥70%) lan wedhus saben PDO ; keju sing padha bisa uga ngemot susu sapi utawa kebo Gumantung saka macem-macem Gumantung saka macem-macem min 3 wulanPDO, 2002

Feta
Feta Cheese.jpg
Negara asale Yunani
Sumber susu
Pasteurisasi
Tekstur Wektu tuwa Sertifikasi
Media sing gegandhengan ing Wikimedia Commons
Salad sayuran diced Polandia kanthi feta (blok putih cedhak lapisan ndhuwur salad)

Feta ( Yunani: φέτα , féta ) minangka salah sawijining jinis keju putih curd brined digawe ing Yunani saka susu wedhus utawa saka campuran susu wedhus lan wedhus . Iki minangka keju sing umure crumbly, umume diprodhuksi ing blok, lan duwe tekstur sing rada grainy dibandhingake karo keju liyane. Feta digunakake minangka keju meja, ing roti lapis kaya ta salad Yunani, lan ing pastries, sebat phyllo -based pasugatan Yunani spanakopita ( "bayem pie") lan tyropita ( "keju pie"). Iki asring disajikake karo minyak zaitun utawa zaitun, lan disiram karo tanduran aromatik kaya ta oregano . Uga bisa disajik masak (asring dipanggang ), minangka bagean saka sandwich, ing omelet, utawa minangka alternatif asin kanggo keju liyane ing macem-macem panganan.

Salad Yunani kanthi irisan feta