Kebon Raja Surabaya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kebon Raja Surabaya

Kebon Raja Surabaya utawi ingkang biyasa dipunwastani Kebon Binatang Surabaya (KBS) punika satunggiling kebon raja ingkang manggèn wonten ing Surabaya sisih Kidul.[1] Kebon Raja punika kalebet salah satunggaling kebon raja ingkang misuwur ing Indonésia.[1] Kebon Raja punika manggen wonten ing Jalan Setail No. 1 Surabaya.[1] KBS nggadhahi kathah kéwan tropis.[1] Kejawi punika ugi wonten Akuarium, karantina toxidemi saha ruang nokturama (kéwan saba ndalu).[1] Kebon Raja Surabaya punika kebon Raja ingkang paling wiyar ing Asia Kidul-wétan.[1] Wonten ing kebon raja punika dumunung kirang langkung 300 spesies satwa ingkang bènten-bènten, saha wonten kéwan ingkang cacahipun kirang langkung 4300.[1] Ing kebon raja punika ugi wonten satwa langka Indonésia utawi satwa langka ing donya kadosta jinis Mamalia, Aves, Reptilia, Pisces.[1]

Kebon Raja Surabaya punika kalebet panggènan wisata ingkang ngremenaken amargi panggènanipun ingkang wonten ing satengahing kitha Surabaya.[1] Kebon Raja Surabaya miturut SK Gubernur Jéndral Walanda tanggal 31 Agustus 1916 No. 40, dipunwastani kanthi nama “Soerabaiasche Planten-en Dierentuin” (Kebun Botani lan Kéwan Surabaya).[2] Kebon punika kawujud amargi jasanipun salah setunggaling jurnalis ingkang asmanipun H.F.K. Kommer ingkang nggadhahi hobi ngoleksi kéwan.[1] Nalika taun 1916 panggénan Kebon Binatang Surabaya ingkang sepisanan wonten ing Kaliondo.[1] Salajengipun nalika tanggal 28 September 1917 pindhah wonten ing jalan Groedo.[1] Nalika taun 1920 pindhah ing laladan Darmo kanggé areal kebon binatang ingkang énggal kanthi jasa OOST-JAVA STOOMTRAM MAATSCHAPPIJ utawi Maskapé Kereta Api ingkang ngusahaaken panggènan ingkang wiyaripun 30.500 m2.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)surabaya.go.id(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)
  2. ^ (id)wisatamelayu.com(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)