Kayu manis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kayu manis
Cinnamomum verum1.jpg
Godhong lan kembang kayu manis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Laurales
Famili: Lauraceae
Génus: Cinnamomum
Spésies: C. verum
Jeneng binomial
Cinnamomum verum
J.Presl

Kayu manis utawa Cinnamomun burmanni iku salah siji rempah-rempah kang duwé ambu kang wangi.[1] Kayu manis asring kanggo penyedhep roti lan ombénan.[1][2]

Kayu manis

Kayu manis ing Indonésia akèh ing laladan Sumatra, mliginé ing Sumatra Kulon lan Kerinci.[3]

Jeneng lokal[besut | besut sumber]

Jeneng laladané kayu manis ing laladan Sumatra: holim, holim manis, modang siak-siak (Batak), kanigar, kayu manis (Melayu), madang kulit manih (Minangkabau). ing Jawa Huru mentek, kiamis (Sunda), kanyengar (Kangean). Kesingar (Nusa Tenggara), kecingar, cingar (Bali), onte (Sasak), kaninggu (Sumba), Puu ndinga (Flores).[3]

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Klaifikasi kayu manis:[4]

  1. Kingdom: Plantae
  2. Subkingdom: Tracheobionta
  3. Super Divisi: Spermatophyta
  4. Divisi: Magnoliophyta
  5. Kelas: Magnoliopsida
  6. Sub Kelas: Magnoliidae
  7. Ordo: Laurales
  8. Famili: Lauraceae
  9. Genus: Cinnamomum
  10. Spesies: Cinnamomum burmannii

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Kayumanis (diaksès tanggal 6 Maret 2011)
  2. ^ Kayu Manis Turunkan Gula Darah (diaksès tanggal 6 Maret 2011)
  3. ^ a b Kayu Manis Tanaman Obat(diaksès tanggal 6 Maret 2011)
  4. ^ Kayu manis (diaksès tanggal 6 Maret 2011)