Menyang kontèn

Kabiskopan Umuahia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Umuahia

Dioecesis Umuahiana
Lokasi
NagaraNigeria
MetropolitanOnitsha
Statistik
Amba2.460 km2 (0.950 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
884,209
199,000 (22.5%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLowong
Biskop AuksilierMichael Kalu Ukpong

Kabiskopan Umuahia (Latin: Umuahian(a)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Umuahia. Kabiskopan kasebut menika bagean saka Provinsi Grejawi Lawas Onitsha, nanging saiki lumebu provinsi grejawi Owerri, ing Nigeria, sing didegake ing 26 Maret 1994.

Pimpinan[besut | besut sumber]

  • Biskop Umuahia (Ritus Roma)
    • Biskop Lucius Iwejuru Ugorji (2 April 1990 – 6 Maret 2022)
    • Biskop Anthony Gogo Nwedo, C.S.Sp. (19 Februari 1959 – 2 April 1990)

Sumber[besut | besut sumber]