Menyang kontèn

Kabiskopan Ogoja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ogoja

Dioecesis Ogogiaensis
Lokasi
Nagara Nigeria
Provinsi grejawiCalabar
MetropolitanBiskop Agung Calabar
Koordinat6°30′0″N 8°40′0″E / 6.50000°N 8.66667°E / 6.50000; 8.66667
Statistik
Amba12.557 km2 (4.848 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,536,294
332,373 (21.6%)
Paroki38
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké1 Januari 1955
KatedralKatedral Santo Benediktus ing Ogoja
Santo/santa pelindungSanto Benediktus
Imam sekuler67
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopYohanes Ebebe Ayah
Peta

Kabiskopan Ogoja (Latin: Ogogiaën(sis)) yaiku kabiskopan Latin suffragan ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Calabar ing kidul wetan Nigeria, lan isih gumantung marang misionaris Kongregasi Roma kanggo Evangelisasi Bangsa-Bangsa. Tahta episkopal katedrale menika Katedral Santo Benediktus ing kutha Ogoja.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]