Menyang kontèn

Kabiskopan Ikot Ekpene

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ikot Ekpene

Dioecesis Ikotekpenensis
Lokasi
Nagara Nigeria
Provinsi grejawiCalabar
Koordinat5°11′0″N 7°43′0″E / 5.18333°N 7.71667°E / 5.18333; 7.71667
Statistik
Amba2,263 km2 (874 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
908,028
98,552 (10.9%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké1 Maret 1963
KatedralKatedral Santa Anna ing Ikot Ekpene
Ko-katedralPro-Katedral Santo Yohanes ing Abak
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop emeritusCamillus Archibong Etokudoh
Peta

Kabiskopan Ikot Ekpene (Latin: Ikotekpenen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Ikot Ekpene, Praja Akwa Ibom, provinsi grejawi Calabar, Nigeria.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 1 Maret 1963: Didegake minangka Kabiskopan Ikot Ekpene saka Kabiskopan Calabar

Pranala jaba[besut | besut sumber]