Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Lagos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Lagos

Archidioecesis Lagosensis
Lokasi
Nagara Nigeria
TeritorialPraja Lagos
Koordinat6°27′11″N 3°23′45″E / 6.45306°N 3.39583°E / 6.45306; 3.39583
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Salib Suci, Lagos
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungAlfred Adewale Martins
SufraganAbeokuta, Ijebu-Ode
Peta
Praja Lagos ditampilke ing werna abang
Praja Lagos ditampilke ing werna abang
Situs web
www.archdioceseofLagos.org

Kabiskopan Agung Lagos (Lagosen(sis) ing basa Latin) yaiku Tahta Metropolitan kanggo provinsi grejawi Lagos ing Nigeria.

Sajarah[besut | besut sumber]

  • 1860.08.28: Didegake minangka Vikariat Apostolik Dahomey saka Vikariat Apostolik Loro Guinea lan Senegambia ing Gabon
  • 1870.08.24: Ganti jeneng dadi Vikariat Apostolik Pasisir Benin
  • 1943.01.12: Ganti jeneng dadi Vikariat Apostolik Lagos
  • 1950.04.18: Dimunggahke dadi Kabiskopan Agung Metropolitan Lagos

Greja istimewa[besut | besut sumber]

Kursi biskop agunge menika Katedral Salib Suci ing Lagos.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Kabiskopan Suffragan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]