Menyang kontèn

Kabiskopan Pankshin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Pankshin

Dioecesis Pankshinensis
Lokasi
Nagara Nigeria
Provinsi grejawiJos
MetropolitanBiskop Agung Jos
Statistik
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
1,100,000
168,606 (15.3%)
Paroki22
Informasi
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké18 Maret 2014
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMichael Gobal Gokum

Kabiskopan Pankshin (Latin: Pankshinen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Pankshin, provinsi grejawi Jos, Nigeria.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 18 Maret 2014, Kabiskopan Pankshin didegake saka wilayah Kabiskopan Agung Jos lan Kabiskopan Shendam.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Erection of the Diocese of Pankshin and appointment of the first Bishop". The Holy See News Portal (News.va). Dibukak ing 28 July 2014.[pranala mati permanèn]
  2. "Diocese of Pankshin". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 28 July 2014.