Menyang kontèn

Kabiskopan Abeokuta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Abeokuta

Dioecesis Abeokutanus
Lokasi
Nagara Nigeria
Provinsi grejawiLagos
Koordinat7°9′39″N 3°20′54″E / 7.16083°N 3.34833°E / 7.16083; 3.34833
Statistik
Amba9.636 km2 (3.720 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2005)
1,983,000
54,000 (2.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké24 Oktober 1997
KatedralKatedral Santo Petrus lan Paulus ing Abeokuta
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBiskop Peter Kayode Odetoyinbo
Biskop Agung MetropolitanBiskop Agung Alfred Adewale Martins
Vikar JenderalEmmanuel Abiodun Oriyomi
Peta

Kabiskopan Abeokuta (Latin: Abeokutan(us)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Abeokuta, provinsi grejawi Lagos, Nigeria.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 24 Oktober 1997: Didegake minangka Kabiskopan Abeokuta saka Kabiskopan Agung Metropolitan Lagos.

Sumber[besut | besut sumber]