Menyang kontèn

Kabiskopan Surigao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Surigao

Diœcesis Surigensis

Diyosesis ng Surigao
Lambang
Lokasi
Nagara Filipina
TeritorialProvinsi Surigao del Norte lan Kapuloan Dinagat
Provinsi grejawiCagayan de Oro
Statistik
Amba3,739 km2 (1,444 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
601,000
564,000 (93.8%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké3 Juni 1939
KatedralKatedral San Nicholas saka Tolentino ing Surigao
Santo/santa pelindungSt Nikolas saka Tolentino
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAntonieto Dumagan Cabajog
Vikar JenderalTirso N. Alcala
Vikar EpiskopalPrescilo P. Iral
Situs web
www.dioceseofsurigao.net/index.html

Kabiskopan Surigao (Lat: Diœcesis Surigensis) yaiku kabiskopan Ritus Latin saka Greja Katulik Roma ing Filipina.

Didegake ing 1939, kabiskopan kasebut menika salah sijining wilayah grejawi paling tuwa ing Filipina. Kabiskopan kasebut dipisahake saka Kabiskopan Agung Cagayan de Oro. Ing 1978, kabiskopan kasebut terpecah, lan Kabiskopan Tandag didegake.

Kabiskopan kasebeut menika sufragan saka Kabiskopan Agung Cagayan de Oro.

Biskop saiki yaiku Antonieto Dumagan Cabajog, sing diangkat ing 2001.

Yurisdiksi kabiskopan kasebut yaiku provinsi Surigao del Norte lan Kapuloan Dinagat.

Pemimpin[besut | besut sumber]

  • Jan Vrakking, M.S.C. † (25 Mei 1940 Dilantik - 12 Des 1953 Mundur)
  • Charles Van den Ouwelant, M.S.C. † (23 Mar 1955 Dilantik - 10 Jan 1973 Mundur)
  • Miguel Cinches, S.V.D. (10 Jan 1973 Dilantik - 21 Apr 2001 Mundur)
  • Antonieto Dumagan Cabajog (21 Apr 2001 Dilantik - )

Pranala jaba[besut | besut sumber]