Menyang kontèn

Kabiskopan Antipolo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Antipolo

Diœcesis Antipolensis

Diyosesis ng Antipolo
Diócesis de Antipolo
Lokasi
Nagara Filipina
TeritorialProvinsi Rizal lan Kutha Marikina
Provinsi grejawiManila
MetropolitanManila
Statistik
Amba1,828 km2 (706 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
3,650,000
3,280,000 (96%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké24 Januari 1983
KatedralKatedral Santa Maria Ratu Perdamaian Antipolo
Santo/santa pelindungBunda saka Perdamaian lan Perjalanan Apik
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopFrancisco Mendoza de Leon
Biskop AuksilierNolly Camingue Buco
Biskop emeritusCrisostomo Yalung (2001-2002)
Gabriel V. Reyes (2003-2016)
Situs web
antipolodiocese.org

Kabiskopan Antipolo (Lat: Diœcesis Antipolensi) yaiku kabiskopan Ritus Roma saka Greja Latin saka Greja Katulik ing Filipina. Ing 24 Januari 1983, ing pesen Angelus, Paus Yohanes Paulus II ngumumake pambentukan Kabiskopan Antipolo.

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 14°35′15″N 121°10′37″E / 14.5876°N 121.1770°E / 14.5876; 121.1770