Menyang kontèn

Kabiskopan Boac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Boac

Diœcesis Boacensis

Diyosesis ng Boac
Coat of arms of the Kabiskopan of Boac
Lambang
Lokasi
Nagara Filipina
TeritorialMarinduque
Provinsi grejawiLipa
Koordinat13°26′57″N 121°50′14″E / 13.44917°N 121.83722°E / 13.44917; 121.83722
Statistik
Amba959.2 km2 (370.3 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
253,000
221,062 (87.4%)
Paroki14
Greja14
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké2 April 1977
KatedralKatedral Bunda Tak Bernoda lan Biara Diosesan Bunda saka Biglang Awa
Santo/santa pelindungBunda saka Biglang-awa (Pelindung Kabiskopan)
Santa Maria sing dikandung tanpa noda
Imam sekuler35
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMarcelino Antonio Malabanan Maralit
Vikar JenderalRamon M. Magdurulang
Peta
Peta Marinduque sing nampilake lokasi Boac
Peta Marinduque sing nampilake lokasi Boac
Situs web
dioceseofboac.org.ph

Kabiskopan Boac (Lat: Diœcesis Boacensis) yaiku kabiskopan Greja Latin saka Greja Katulik ing Filipina. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung Lipa, sing dipisahake saka Kabiskopan Induk Lucena ing 2 April 1977. Kabiskopan kasebut nduweni yurisdiksi ing provinsi Marinduque. Provinsi kasebut duwe amba 959.2 square kilometres (370.3 sq mi).

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 13°26′55″N 121°50′29″E / 13.4486°N 121.8415°E / 13.4486; 121.8415