Menyang kontèn

Kabiskopan Tandag

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Tandag

Diœcesis Tandagensis

Diyosesis ng Tandag
frameless
Lambang
Lokasi
Nagara Filipina
TeritorialSurigao del Sur
Provinsi grejawiCagayan de Oro
Statistik
Amba4,862 km2 (1,877 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
605,005
484,004 (80%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké16 Juni 1978
KatedralKatedral Santo Nikolas saka Tolentino ing Tandag
Santo/santa pelindungSanto Nikolas saka Tolentino
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRaúl Bautista Dáel
Biskop emeritusNereo Page Odchimar
(Biskop, 2001–2018)
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Tandag (Lat: Diœcesis Tandagensis) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Filipina. Didegake ing 1978, kabiskopan kasebut didegake saka teritorial ing Kabiskopan Surigao.

Kabiskopan kasebut ora ngalami pangobahan yudisial, lan menika sufragan saka Kabiskopan Agung Cagayan de Oro.

Ing 26 Februari 2018, Paus Fransiskus ngangkat Raúl Bautista Dáel, seorang imam diosesan saka Kabiskopan Agung Cagayan de Oro minangka Biskop Tandag nggantikake Nereo P. Odchimar sing mundur sawise tekan wates umur lan pangunduran dhirine ditrima dening Paus Fransiskus.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pope Francis appoints new bishop for Tandag, Philippines - Vatican News" (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-02-26.