Menyang kontèn

Kabiskopan Libmanan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Libmanan

Diœcesis Libmanana

Diyosesis kan Libmanan
Coat of arms of the Kabiskopan of Libmanan
Lambang
Lokasi
Nagara Filipina
Provinsi grejawiCaceres
Statistik
Amba1,862 km2 (719 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2003)
423,485
387,108 (91.4%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké19 Juni 2009
KatedralKatedral Santo Yakobus Rasul ing Libmanan
Santo/santa pelindungSanto Yusuf
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé R. Rojas
Vikar JenderalManuel C. Ricafort

Kabiskopan Libmanan (Latin: Diœcesis Libmanana) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing ana ing kutha Libmanan, provinsi grejawi Caceres, Filipina.

Ordinaris[besut | besut sumber]

  • Biskop Libmanan (Ritus Roma)
    • Biskop José Rojas Rojas Jr. (19 Mei 2008 – saiki)
    • Biskop Prospero Nale Arellano (9 Desember 1989 – 19 Mei 2008)

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 13°41′34″N 123°03′32″E / 13.6928°N 123.0590°E / 13.6928; 123.0590