Menyang kontèn

Kabiskopan Digos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Digos

Dioecesis Digosensis

Diyosesis ng Digos
Lambang
Lokasi
Nagara Filipina
TeritorialDavao Kidul lan Davao Kulon
Provinsi grejawiDavao
MetropolitanDavao
Statistik
Amba3.938 km2 (1.520 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
884,000
752,000 (85.1%)
Paroki20
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké5 November 1979
KatedralKatedral Maria, Bunda lan Perantara Rahmat
Santo/santa pelindungSt. Isidor sang Pekerja
Imam sekuler41
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGuillermo Dela Vega Afable

Kabiskopan Digos (Latin: Dioecesis Digosensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik ing Filipina.[1] Didegake ing 1979, kabiskopan kasebut dibentuk saka wilayah ing Kabiskopan Agung Davao. Kabiskopan kasebut ora ngalami pangobahan yurisdiksional, lan saiki dadi sufragan saka kabiskopan agung kasebut.

Biskop saikine yaiku Guillermo Dela Vega Afable, sing diangkat ing 2003. 2 provinsi Davao Kidul lan Davao Kulon ana ing ngisor yurisdiksi kabiskopan kasebut.

Ordinaris[besut | besut sumber]

Biskop[besut | besut sumber]

  • Generoso C. Camiña, P.M.E. † (1979–2003)
  • Guillermo Dela Vega Afable (2003 – saiki)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Digos". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing December 23, 2017.

Koordhinat: 6°45′14″N 125°21′22″E / 6.7539°N 125.3561°E / 6.7539; 125.3561