Menyang kontèn

Kabiskopan Iligan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Iligan

Dioecesis Iliganensis

Diyosesis sa Iligan
Lokasi
Nagara Filipina
Provinsi grejawiOzamiz
MetropolitanOzamiz
Statistik
Amba3.092 km2 (1.194 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2007)
1,428,516
855,511 (56.58%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké17 Februari 1971 (Prelatur), 15 November 1982 (Kabiskopan)
KatedralKatedral Santo Mikael
Santo/santa pelindungSanto Mikael Sang Malaikat Agung
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJose Ramirez Repadas III
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Iligan (Lat: Dioecesis Iliganensis) yaiku kabiskopan Ritus Roma saka Greja Latin saka Greja Katulik ing Filipina sing terdhiri saka 25 paroki ing Kutha Iligan lan rolas munisipalitas sing ana ing bagean lor Provinsi Lanao del Norte.

Didegake ing 17 Februari 1971 minangka prelatur teritorial saka Kabiskopan Ozamiz sing mentas diadegaké, kabiskopan kasebut dipecah ing 20 November 1976 kanggo ngebentuk Prelatur Teritorial Marawi.

Referensi[besut | besut sumber]