Kabiskopan San Carlos ing Phènesuwela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan San Carlos de Venezuela

Dioecesis Sancti Caroli in Venetiola
Lokasi
NagaraVenezuela
Provinsi grejawiValencia en Venezuela
Statistik
Amba14.800 km2 (5.714 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
268,654
258,090 (96.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké16 Mei 1972 (52 taun kepungkur)
KatedralCatedral de la Inmaculada Concepción
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJesús Tomás Zárraga Colmenares
Peta

Kabiskopan San Carlos de Venezuela (Latin: Dioecesis Sancti Caroli in Venetiola) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha San Carlos, provinsi grejawi Valencia en Venezuela, Venezuela.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing 16 Mei 1972, Paus Paulus VI ngadegake Kabiskopan San Carlos de Venezuela saka Kabiskopan Valencia.

Pimpinan[besut | besut sumber]

  • Medardo Luis Luzardo Romero (16 Mei 1972 – 20 Agustus 1979) Diangkat dadi Biskop Ciudad Guayana
  • Antonio Arellano Durán † (3 Juni 1980 – 27 Dhesember 2002)
  • Jesús Tomás Zárraga Colmenares (27 Dhesember 2002 – 2014)

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]