Menyang kontèn

Kabiskopan Barinas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Barinas

Dioecesis Barinensis
Katedral Maria Bunda Tiang
Lokasi
Nagara Venezuela
Provinsi grejawiMérida
Statistik
Amba35.200 km2 (13.591 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
647,000
609,000 (94.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké23 Juli 1965 (58 taun kepungkur)
KatedralCatedral de Nuestra Señora del Pilar
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJesús Alfonso Guerrero Contreras, O.F.M. Cap.

Kabiskopan Barinas (Latin: Dioecesis Barinensis) yaiku kabiskopan Latin sufragan ing provinsi grejawi Mérida, wilayah terkunci daratan praja Barinas, kulon Venezuela, Tahta epsikopal katedrale menika Marian catedral de Nuestra Señora del Pilar, sing didedikasike marang Bunda saka Tiang, sing ana ing ibu kutha praja sing dnuweni jeneng sing padha yaiku Barinas.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 8°37′54″N 70°12′35″W / 8.6317°N 70.2098°W / 8.6317; -70.2098