Menyang kontèn

Kabiskopan Petare

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Petare

Dioecesis Petarensis
Lokasi
Nagara Phènesuwela
Provinsi grejawiCaracas
Statistik
Amba177 km2 (68 sq mi)
Populasi
- Total
(ing 2021)
760,000
Paroki23
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké16 November 2021 (2 taun kepungkur)
KatedralKatedral Jeneng Legi Yesus ing Petare
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJuan Carlos Bravo Salazar

Kabiskopan Petare (Latin: Dioecesis Petarensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Petare, provinsi grejawi Caracas, Phènesuwela.

Kabiskopan kasebut ngeliputi wilayah departemen sipil saka munisipalitas Sucre, Miranda, lan kalebu lima paroki sipil sing lumebu kabiskopan agung metropolitan Caracas. Kabiskopan kasebut keparo dadi 23 paroki, 57 imam lan 5 seminarian ing 2021.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 16 November 2021, Paus Fransiskus ngadegake Kabiskopan Petare, nalika kabiskopan kasebut diparo saka Kabiskopan Agung Caracas.[1]

Ordinaris[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Erezione della Diocesi di Petare (Venezuela) e nomina del primo Vescovo". the Holy See Press Service . 2021-11-18.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Venezuela-stub Cithakan:SouthAm-RC-diocese-stub