Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Maracaibo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Maracaibo

Archidioecesis Maracaibensis
Katedral Santo Petrus lan Paulus
Lokasi
NagaraPhènesuwela
Provinsi grejawiMaracaibo
Statistik
Amba10.761 km2 (4.155 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
2,006,757
1,863,690 (92.9%)
Paroki65
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké28 Juli 1897 (126 taun kapungkur)
KatedralCatedral de San Pedro y San Pablo
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungUbaldo Ramón Santana Sequera, F.M.I.
Peta

Kabiskopan Agung Maracaibo (Latin: Archidioecesis Maracaibensis) yaiku kabiskopan agung ing Phènesuwela. Sawise November 2000, Biskop Agunge menika Ubaldo Ramón Santana Sequera. Kutha Maracaibo, kutha paling gedhde kapindho ing Phènesuwela, nduweni populasi kira-kira 2,800,000. Kabiskopan Agung kasebut nduweni amba 10,761 kilometer persegi (4,156 mil persegi) ing Praja Zulia.[1]

Referensi

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 10°38′30″N 71°36′25″W / 10.6416°N 71.6069°W / 10.6416; -71.6069