Kabiskopan Maturín

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Maturín

Dioecesis Maturinensis
Catedral Nuestra Señora del Carmen
Lokasi
NagaraVenezuela
Provinsi grejawiCiudad Bolívar
Statistik
Amba28.900 km2 (11.158 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
700,000
610,000 (87.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké24 Mei 1958 (66 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nuestra Señora del Carmen
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopEnrique Pérez Lavado
Biskop emeritusAntonio José Ramírez Salaverría

Kabiskopan Maturín (Latin: Dioecesis Maturinensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Maturín, provinsi grejawi Ciudad Bolívar, Venezuela.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing 24 Mei 1958, Paus Pius XII ngadegake Kabiskopan Maturín saka Kabiskopan Ciudad Bolívar.

Pranala jaba[besut | besut sumber]