Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Tucupita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Tucupita

Apostolicus Vicariatus Tucupitensis
Lokasi
NagaraVenezuela
Statistik
Amba40.200 km2 (15.521 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
136,000
104,000 (76.5%)
Paroki4
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké30 Juli 1954 (69 taun kepungkur)
KatedralCatedral de la Divina Pastora
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Vikar ApostolikErnesto José Romero Rivas

Vikariat Apostolik Tucupita (Latin: Apostolicus Vicariatus Tucupitensis) yaiku wilayah pelayanan misionaris Greja Katulik Roma ing Venezuela. Wilayah grejawi kasebut gumantung marang Tahta Suci, dudu bagean saka provinsi grejawi. Tahta katedrale ana ing Tucupita, ibu kutha praja Delta Amacuro, pasisir Atlantik Venezuela.

Sajarah

[besut | besut sumber]

Ing 30 Juli 1954, Paus Pius XII ngadegake Vikariat Apostolik Tucupita saka wilayah sing dijupuk saka Vikariat Apostolik Caroní.[1][2]

Sumber lan referensi

[besut | besut sumber]
  1. "Vicariate Apostolic of Tucupita". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-04-19.
  2. "Apostolic Vicariate of Tucupita". Giga Catholic. Dibukak ing 2015-07-28.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]