José de San Martín

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
José de San Martín
José de San Martín (retrato, c.1828).jpg
Protektor Peru kaping 1
Linggih
28 Juli 1821 – 20 September 1822
Kang nggantèni Francisco Xavier de Luna Pizarro
Kepala jendral Angkatan Darat Chili
Linggih
14 Fèbruari 1817 – 20 Juli 1820
Kang ndhisiki José Miguel Carrera
Kang nggantèni Bernardo O'Higgins
Kepala jendral Angkatan Darat Andes
Linggih
12 Januari 1817 – 14 Fèbruari 1817
Kang ndhisiki Jose Miguel Carrera
Kang nggantèni Bernardo O'Higgins Riquelme
Gubernur Intenden Cuyo
Linggih
10 Agustus 1814 – 24 September 1816
Kang ndhisiki Marcos Balcarce
Kang nggantèni Toribio de Luzuriaga
Kepala jenderal Angkatan Darat Utara
Linggih
30 Januari 1814 – 20 April 1814
Kang ndhisiki Manuel Belgrano
Kang nggantèni José Rondeau
Rerincèn dhiri
Lair (1778-02-25)25 Fèbruari 1778
Yapeyú, Corrientes, Argentina
Pati Agustus 17, 1850(1850-08-17) (umur 72)
Boulogne-sur-Mer, Prancis
Bangsa  Argentina
Sisihan María de los Remedios de Escalada y la Quintana
Anak María de las Mercedes Tomasa de San Martín y Escalada
Profési Militèr
Agama Katulik Roma

José de San Martín lair ing 25 Fèbruari 1778 ing Yapeyu, ing siji provinsi Argentina, Corrientes, ing gisiking kali Uruguay. San Martin iku salah siji tokoh sing duwé jasa tumrap kamardikan Argentina, Chili lan Peru.

Pranala njaba[besut | besut sumber]