Jeremy Thomas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeremy Thomas
Jeremy Thomas Awet Muda.jpg
LairJeremy Thomas
(1970-07-31) Juli 31, 1970 (umur 49)
Indonésia Pekanbaru, Indonésia
Jeneng liyaJimmy
Pakaryanaktor, modhèl
Taun aktif1993-saiki
BojoIna Indayanti
AnakAxel Matthew Thomas
Valerie Teresa Thomas
Wong tuwaPetrus Johannes Thomas lan Ivone

Jeremy Thomas (lair ing Pekanbaru, Riau, 31 Juli 1970; umur 49 taun) iku aktor Indonésia.[1] Saliyané dadi aktor kang main filem, Jeremy Thomas uga dadi modhèl ing kalawarti utawa iklan ing TV.[1] Jeremy Thomas ngugemi agama Kristen lan ing karir dhèwèké akèh dadi bintang ing sinétron-sinétron apa déné ing biyoskup.[1] Jeremy duwé anak wadon kang jenengé Valerie Thomas. Valerie Thomas sekolah ing Singapure School.[1]

Jeremy Thomas duwé bojo jenengé Ina Indayanti.[1] Jeremy Thomas biyèn ora tau angen-angen dadi juru main sinétron.[2] Dhèwèké malah seneng dadi wiraswastawan.[2] Kepénginan dadi wiraswastawan iki kang motivasi dhèwèké nglancong ing Jakarta lan kuliyah ing Jurusan Administrasi Niaga Univèrsitas Atmajaya.[2]

Kariré dadi artis kawiwitan nalika ana tawaran saka salah sijiné biro iklan kanggo dadi bintang iklan.[2] Saka dadi modhèl Jeremy Thomas utawa kang diundang Jimy bisa dadi bintang sinétron.[2] Sinétron kang sepisanan judhulé Hati Seluas Samudra kang dibintangi dhèwèké karo aktris Paramita Rusady.[2] Sinétron sawisé iku ya iku Anakku Terlahir Kembali, Janjiku, Mencintaimu taun 2001-2002, Tersanjung, Dewi Fortuna taun 1998-1999, Seandainya aku boleh memilih lan liya-liyané.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinétron kang tau dibintangi Jeremy Thomas akèh cacahé.[2]

  • Indahnya Rembulan Teriknya Matahari
  • Takdir
  • Tersanjung 3 nganti 6
  • Mencintaimu
  • Setetes Embun
  • Janjiku
  • Dewi Fortuna
  • Di Antara Dua Pilihan
  • Anakku Terlahir Kembali
  • Istri Pilihan
  • Istri-Istri
  • Rosanna
  • Pintar-Pintar Bodoh
  • Bella Vista
  • Hati Seluas Samudera
  • Montir-Montir Cantik
  • Cinta Terbagi Lima

Iklan TV[besut | besut sumber]

Jeremy Thomas tau dadi bintang iklan ing TV.[1]

  • So Klin Power
  • Kuku Bima
  • Kondom Sutera
  • Extra Joss
  • Marimas
  • GT Man
  • Susu Bantal Real Good
  • Kacang Garuda

Présènter[besut | besut sumber]

  • Love & Life (Metro TV)[2]

Chatetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f kilasberita.com(diundhuh tanggal 14 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 14 Juni 2011)