J. B. Sumarlin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
J. B. Sumarlin
Jb sumarlin.jpg
Mantri Keuangan Républik Indonésia 17
Linggih
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéRadius Prawiro
Kang sawiséMarie Muhammad
Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional 2
Linggih
19 Maret 1983 – 21 Maret 1988
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéWidjojo Nitisastro
Kang sawiséSaleh Afif
[[Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia]] 4
Linggih
28 Maret 1973 – 19 Maret 1983
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéEmil Salim
Kang sawiséSaleh Afif
Rerincèn dhiri
Lair (1932-12-07) Dhésèmber 7, 1932 (umur 86)
Nèderlan Nglegok, Blitar, Jawa Wétan Hindia Nèderlan
AlmamaterUniversitas Indonésia
AgamaKatolik

Johannes Baptista Sumarlin (lair ing Nglegok, Blitar, Jawa Wétan, 7 Dhésèmber 1932; umur 86 taun) inggih punika salah satunggalipun èkonom Indonésia.[1][2] Pajenenganipun punika lulusan master kanthi gelar (Master of Arts) saking Universitas California, Amérikah Sarékat taun 1960 lan lulusan dhoktor kanthi gelar Ph.D saking Universitas Pittsburg Amérikah Sarékat taun 1968.[3] Kanggé gelar dhoktor Sumarlin lulus kanthi dhisertasi ingkang irah-irahanipun Some Aspects of Stabilization Policies and Their Institutional Problems: The Indonésian Case (1950-1960).[3]

Sadèrèngipun njabat ing lingkungan pusat kabijakan ékonomi, lulusan sarjana Fakultas Èkonomi Universitas Indonésia (FE-UI) taun 1958 punika wiwit taun 1957 sampun dados asisten dhosen ing alamamateripun.[1] Panjenenganipun dados dhosén wiwit taun 1965, lajeng dados mahaguru FE-UI taun 1979.[1] Panjenenganipun naté nyambut damel ing satunggalipun perusahaan indhustri ing Jakarta.[1] Ing wekdal revolusi fisik, Sumarlin aktif minangka anggota Palang Merah Indonésia (PMI) lan minangka anggota TNI ing Jawa Wétan.[1] Taun 1970 ngantos 1973, Sumarlin njabat dados Sekretaris Dhéwan Moneter.[1] Sadèrèngipun punika, panjenenganipun naté njabat dados mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara (PAN) Kabinét Pembangunan III, Mantri Perencanaan pembangunan Nasional ngrangkep Ketua Bappenas Kabinét Pembangunan IV, lan Mantri Kauangan Kabinet Pembangunan V.[1] Salajengipun Sumarlin pinitados dados pandheganipun Badan Pemeriksa Keuangan (BPK).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h J.B. Sumarlin dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. J.B. Sumarlin dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  3. a b JB Sumarlin Mengabdi di Pusat Kebijakan Ekonomi' dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

J.B. Sumarlin