Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers

Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers
Lair 11 Oktober 1758
Arbergen
Pati 2 Maret 1840 (umur 81)
Bremen
Kabangsan Jerman
Babagan Kadhokteran
Astronomi
Misuwur amarga Paradoks Olbers
Pallas

Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers (Arbergen, 11 Oktober 1758Bremen, 2 Maret 1840) punika satunggiling astronom, fisikawan, lan dokter asal Jerman.

Nalika sekolah ing Göttingen, panjenenganipun nyinaoni èlmu fisika. Sasampunipun lulus nalika taun 1780, panjenenganipun wiwit nyinaoni bidang kadokteran ing Bremen. Wekdal ndalu dipun ginakaken kanggé sinau astronomi.

Nalika taun 1802, Olbers manggihaken lan maringi nami asteroid Pallas. Gangsal taun salajengipun, panjenenganipun manggihaken asteroid Vesta ingkang diparining nami déning Gauss. Nalika tanggal 6 Maret 1815, Olbers ugi manggihaken satunggil komet berkala ingkang diparining nami 13P/Olbers.

Obyèk astronomi ingkang mundhut nami saking Olbers inggih punika asteroid 1002 Olbersia lan Kawah Olbers ing Bulan. Sasanèsipun punika, nami Paradoks Olbers ugi asalipun saking Matthäus Olbers.


Asteroid ingkang dipun panggihaken: 2
2 Pallas 28 Maret 1802
4 Vesta 29 Maret 1807


Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

  • Cunningham, C. J. (2006). The Origin of the Asteroids: Olbers versus Regner. Star Lab Press. ISBN 0-9708162-5-1.
  • William Herschel (1800 - 1814). "Observations on the Nature of the New Celestial Body Discovered by Dr. Olbers, and of the Comet Which Was Expected to Appear Last January in Its Return from the Sun". Abstracts of the Papers Printed in the Philosophical Transactions of the Royal Society of London 1 (0): 271–272. doi:10.1098/rspl.1800.0148.