Hary Tanoesoedibjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ir.
Hary Tanoesoedibjo
Hary tanoesoedibjo.jpg
CEO MNC Group
Rerincèn dhiri
Lair (1965-09-26)Sèptèmber 26, 1965
Indonésia Surabaya, Jawa Timur, Indonesia
Bangsa Indonésia Indonesia
Parté pulitik Parté Perindo
Sisihan Liliana Tanaja Tanoesoedibjo
Anak Angela Herliani Tanoesoedibjo
Valencia Herliani Tanoesoedibjo
Jessica Herliani Tanoesoedibjo
Clarissa Herliani Tanoesoedibjo
Warren Haryputra Tanoesoedibjo
Profési Enterpreneur
Pulitikus
Agama Kristen

Hary Tanoesoedibjo (Lair ing Surabaya, 26 September 1965; umur 53 taun), ya iku Pengusaha saka Indonésia. Hary lulus lan éntuk gelar Bachelor of Commerce (Honours) saka Carleton University, Ottawa-Kanada, ing taun 1988 lan gelar Master of Business Administration saka universitas Ottawa, Ottawa-Kanada, ing taun 1989.

Saiki Hary nyekel punjul siji kalungguhan strategis ing berbagai perusahaan terkemuka ing Indonésia. Panjenengan dipununjuk dados Présidhèn Direktur PT Global Mediacom Tbk (awit saka taun 2002) sadurungé njabat dadi Wakil Présidhèn Komisaris perusahaan iku. Hary pandiri, sing nyekel saham, lan uga Présidhèn Eksekutif Grup PT Bhakti Investama Tbk awit saka taun 1989.

Skliyane iku, Hary saiki uga nyekel beberapa posisi ing perusahaan-perusahaan liyané, diantarane ya iku dadi Présidhèn Direktur PT Media Nusantara Citra Tbk (MNC) lan PT Rajawali Citra Televisi Indonésia (RCTI) awit saka taun 2003, dados komisaris PT Mobile-8 Telecom Tbk, Indovision lan perusahaan-perusahaan liya ing pangisoran Global Mediacom lan Bhakti Investama. Hary saiki uga aktif dadi bendahara Komite Ulah raga Nasional Indonésia (KONI). Wis akèh Hary dadi pembicara ing seminar lan dhosèn tamu babagan keuangan perusahaan, investasi lan manajemen Strategis kanggo program Magister ing berbagai Pawiyatan Luhur.

Ing taun 2011, Forbes ngetokaké pratélan manungsa sing paling sugih ing Indonésia, Hary kalebu wong sugih sing nomer 22, ndhuwei arta nganti 1.19 miliar US$.[1]

Kontroversi[besut | besut sumber]

ing wulan juni 2012, Hary Tanoesoedibjo diintrogasi kaliyan KPK amarga kalebu kasus korupsi Tommy Hindratno, ya iku pejabat kantor pajeg Sidoarjo, lan James Gunarjo sing diayaki kalebu ing Bhakti Investama, perusahaan sing diduwèni Hary Tanoesoedibjo.

Profil Kulawarga[besut | besut sumber]

Hary iku Adhi saka Hartono Tanoesoedibjo lan Bambang Rudijanto Tanoesoedibjo. Hary dhuweni istri Asmane Liliana Tanaja Tanoesoedibjo lan duwé anak 5, iki jenenge:

  • Angela Herliani Tanoesoedibjo
  • Valencia Herliani Tanoesoedibjo
  • Jessica Herliani Tanoesoedibjo
  • Clarissa Herliani Tanoesoedibjo
  • Warren Haryputra Tanoesoedibjo

Karir Pulithik[besut | besut sumber]

Ing wulan November 2011, Hary kaelbu ing acara Rapat Pimpinan Parté Nasinalis Dhémokrat sing kapisan.[2] Ing parté iku, Hary dipunpitaya dadi Ketua Dewan Pakar. Hary mlebu pulithik awit saka wulan Oktober 2011.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Artikel:"Ini Dia 40 Manungsa Paling Sugih ing Indonésia " ing detik.com
  2. http://news.okezone.com/read/2011/11/09/339/527114/hary-tanoesoedibjo-dibebani-tanggung-jawab-besarkan-nasdem Hary kalebu pulitikus Parté Nasdem
  3. http://www.thejakartapost.com/news/2011/10/13/hary-tanoesoedibjo-no-threat-says-pdi-p.html

Pranala njaba[besut | besut sumber]