Global Mediacom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Global Mediacom Tbk
Publik (Cithakan:Bej)
Indhustri Media
Diyasa 1981
Kantor gedhé Gedung MNC Tower Lantai 2, Jalan Kebon Sirih Raya No. 17-19, Kebon Sirih, Jakarta, Indonésia
Wong kunci
Hary Tanoesoedibjo
Liliana Tanaja Tanoesoedibjo
Wijil Media
Olèh-olèhan Rp5.034.905 juta (2009)
Rp157.208 juta (2009)
Cacah karyawan
53 orang (2009)
Babon Bhakti Investama
Sana jaringan www.mediacom.co.id

PT Global Mediacom Tbk (Cithakan:Bej), sadèrèngipun namanipun PT Bimantara Citra Tbk, punika sawijining perusahaan ingkang bèrgèrak ing babagan investasi ing perusahaan-perusahaan ingkang bergerak ing babagan usaha médhia lan telekomunikasi. Global Mediacom berpusat ing Jakarta, Indonésia, dipundiriakèn ing taun 1981. Ing wanci punika, mayoritas sahamipun dipunnggadahi déning Bhakti Investama.

Sajarah[besut | besut sumber]

Global Mediacom dipundiriakèn ing taun 1981 kaliyan asma PT Bimantara Citra Tbk déning Bambang Trihatmojo lan Indra Rukmana. Ing taun 1989, Bimantara Citra nyerataken sahamipun ing Bursa Efek Jakarta (sapunika Bursa Efek Indonésia). Ing taun 1997, atas permintaan Viacom Indonésia lan Bhakti Investama, perusahaan punika nghimpun sedaya stasiun ingkang dipundiriakèn taun 1987-1991 ing sètunggal kelompok namanipun Media Nusantara Citra. Lajèng ing taun 2002, Bimantara Citra dipunakuisisi déning PT Bhakti Investama Tbk lan nggantos asma dados PT Global Mediacom Tbk ing taun 2007. Perusahaan punika ndiriaken Rajawali Citra Televisi Indonésia (RCTI) ing tanggal 6 November 1988 dan meresmikan sebagai stasiun télévisi swasta kapisan. Sempat juga nghimpun MTV Asia lan Nickelodeon Indonésia ing taun ingkang sami wiwit merintis berdirinya PT Sindo Citra Media (sapunika namanipun PT Surya Citra Media), lan ndiriaken Radio Trijaya FM (sapunika namanipun Sindo Radio) lan Surya Citra Televisi (SCTV). Ing taun 2002, Perusahaan punika ndiriaken PT Global Informasi bermutu (Global TV). Setunggal taun lajeng, Perusahaan punika mendhetl alih TPI (sapunika namanipun MNCTV) Ing taun 2005, Perusahaan punika ndiriaken Radio Dangdut TPI (sapunika namanipun Radio Dangdut Indonésia), Global Radio (sadèrèngipun namanipun Radio ARH) lan Women Radio (sapunika namanipun V Radio), lan ncetak Harian Seputar Indonésia, Majalah TRUST (sapunika namanipun Sindo Weekly), Tabloid Genie, Realita, Mom and Kiddie, sarta ndamel situs Berita Okezone.com.

Unit usaha[besut | besut sumber]

Media berbasis konten dan iklan[besut | besut sumber]

  • PT Media Nusantara Citra Tbk (berpatungan dengan Saban Capital Group) [1]
    • Penyiaran
      • Televisi
        • PT Rajawali Citra Televisi Indonésia (RCTI)
        • PT Global Informasi Bermutu (GTV)
        • PT Cipta Televisi Pendidikan Indonesia (MNCTV)
        • PT MNC Televisi Network (iNews)
      • Radio
      • Lain - Lain
        • Media Nusantara Citra B.V.
        • MNC International Middle East Limited
          • MNC International Limited
            • Linktone Indonésia
          • MNC Pictures FZ LLC
    • Media cetak
    • Agensi periklanan
      • PT Cross Media Internasional
        • PT Mediate Indonésia
        • PT Multi Advertensi Xambani
          • PT Citra Komunikasi Gagasan Semesta

Manajemen artis[besut | besut sumber]

Musik[besut | besut sumber]

Perusahaan rekaman[besut | besut sumber]

Rumah produksi[besut | besut sumber]

Studio animasi[besut | besut sumber]

Situs web[besut | besut sumber]

Home shopping[besut | besut sumber]

Media berbasis komunikasi[besut | besut sumber]

Media berbasis belanja online[besut | besut sumber]

Media berbasis pelanggan[besut | besut sumber]

Infrastruktur telekomunikasi lan tèknologi informasi[besut | besut sumber]

  • PT Infokom Elektrindo
    • PT Telesindo Media Utama
    • PT Sena Telenusa Utama
    • PT Flash Mobile

Wiyata[besut | besut sumber]

Anak Perusahaan ingkang dimerger[besut | besut sumber]

  • PT Bimagraha Telekomindo (ingkang ugi anak perusahaan Indosat)

Anak Perusahaan ingkang dipunlepas[besut | besut sumber]

Wonten sekawan anak Perusahaan PT Global Mediacom Tbk inggih punika :

  • PT Telekomindo Selular Raya (Telesera)
  • PT Metro Selular Nusantara (Metrosel)
  • PT Komunikasi Selular Indonésia (Komselindo)
  • PT Menara Jakarta

Sekawan anak perusahaan mau naté dados péranganing PT Telekounikasi Indonésia (Persero) Tbk lan dipuntawaraken dateng PT Global Mediacom Tbk (dulu Bimantara Citra)[2] ingkang dipunleburaken kaliyan PT Mobile-8 Telecom Tbk [3] dan selanjutnya diakuisisi olèh PT Smart Telecom Tbk menjadi PT Smartfren Telecom Tbk[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Perusahaan-Indonésia-stub