Grobak hot dog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kranjang segawon panas ing New York City

Grobak hot dog minangka standar panganan seluler kanggo nyiyapake lan adol panganan ing dalan, khusus kanggo segawon panas, kanggo wong sing liwat. [1] Ing sawetara yuridiksi, operator gerobak kudu memenuhi peraturan kesehatan sing ketat sing dirancang kanggo nglindhungi masarakat. Kranjang asu panas minangka layanan panganan sing cepet lan gampang, nyediakake jutaan wong panganan saben dina. Ing 2015 Dewan Hot Dog AS ngramalake 15% udakara 10 milyar asu panas sing dikonsumsi wong Amerika ing taun 2014 dituku saka kranjang vendor asu panas seluler. [2] [3] Kranjang asu panas umum banget ing Kutha New York, [4] [5] lan umume asu panas sing diresiki kranjang asu panas ing Kota New York asale saka Sabrett .

Sanajan kranjang segawon panas bisa dilengkapi kanggo masak macem-macem daging lan panganan liyane saka negara sing seger utawa mentah, peraturan kode kesehatan lokal ing AS lan Kanada sing ngatur keamanan pangan lan jinis panganan sing bisa didol saka panganan seluler biasane diwatesi panas kranjang segawon kanggo adol wiener lan sosis sing wis mateng. Peraturan kode kesehatan kasebut beda-beda beda-beda gumantung saka negara liya lan kabupaten nganti kabupaten.[butuh sitiran] Kajaba iku, peraturan kesehatan asring mbatesi panganan, bumbu, lan hiasan apa sing bisa didol saka kranjang panganan seluler, sing panganan sing bisa mbebayani, panganan sing akeh risak amarga tuwuh bakteri kanthi cepet ing suhu tartamtu. Contone, lan arang banget ditindakake, nanging sawetara jogan bisa uga nawakake endhog lan produk susu . Daging sing dianggep mbebayani, kayata daging babi lan unggas, bisa uga dilarang didol ing warung panganan seluler. Anjing sing dibungkus Bacon biasane dilarang, nanging solusi umum nyedhiyakake potongan daging babi sing wis dimasak minangka bumbu. Asu panas mung disedhiyakake ing roti kanthi bumbu sing disetujoni tartamtu kayata, nanging ora diwatesi mung: mustar, acar, selai jeruk, bawang bombay sing disigar, lan tomat tomat .

Ringkesan[besut | besut sumber]

Kranjang asu panas asu panas ing banyu sing digawe panas

Gerobak asu panas iku umume kompak cart, kanthi poto-lan dirancang kanggo ngawula winates menu . [6] Asu panas asring dijaga panas ing wajan banyu panas, lan sawetara uga nyebutake "asu banyu reged" saben cara iki. [1] Pendinginan ing papan digunakake kanggo njaga asu panas kanthi adhem nganti siyap kanggo gladhen. Uga nyedhiyakake panyimpenan adhem kanggo omben-omben, kayata soda, lan pirang-pirang wastafel kanggo ngumbah lan ngresiki peralatan. Umume kranjang asu sing panas nggunakake propane kanggo dadi panas panganan, saengga bebas saka tenaga listrik. Sawetara kreta uga bisa dilengkapi panggangan propane, wajan, wajan jero, utawa alat masak liyane. [7] Payung warna-warni [8] asring dipasang kanggo nglindhungi area nyiyapake panganan saka kontaminasi, menehi shade, lan ngiklanake lokasi kreta kasebut. [9]

[10]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Gordinier, Jeff (August 10, 2011). "The Hot Dog, Redefined One Cart at a Time". The New York Times. Dibukak ing January 4, 2018.
  2. "The Cheap Eats Tradition of the Classic Hot Dog Cart is Alive in New Hampshire". New Hampshire Magazine. Dibukak ing January 3, 2018.
  3. National Hot Dog and Sausage Council
  4. Kraig, B.; Carroll, P. (2012). Man Bites Dog: Hot Dog Culture in America. Rowman & Littlefield Studies in Food and Gastronomy. AltaMira Press. p. 77. ISBN 978-0-7591-2074-7. Dibukak ing January 3, 2018.
  5. Lynch, Scott (April 20, 2017). "The 12 Best Hot Dogs In NYC". Gothamist. Diarsip saka sing asli ing January 13, 2018. Dibukak ing January 4, 2018.
  6. Kraig, B.; Carroll, P. (2012). Man Bites Dog: Hot Dog Culture in America. Rowman & Littlefield Studies in Food and Gastronomy. AltaMira Press. p. 89. ISBN 978-0-7591-2074-7. Dibukak ing January 3, 2018.
  7. Indiana State Dept of Health - Retail Food Establishment Sanitation Requirements - page 61 - Equipment Design and Materials
  8. Kraig, B. (2009). Hot dog: a global history. The Edible Series. Reaktion Books. p. 44. ISBN 978-1-86189-427-4. Dibukak ing January 4, 2018.
  9. Willydogs Operations Manual
  10. Illinois Department of Public Health - Food Safety fact Sheet for Temporary Food Stands