Gervais Yao Kouassi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gervinho
Gervinho
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gervais Yao Kouassi
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in)[1]
Posisi main Gelandang sayap
Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 27
Karir nom
1998–2002 Mimosas
2002–2004 Toumodi
2004–2005 Beveren
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Beveren 61 (14)
2007–2009 Le Mans 59 (9)
2009–2011 Lille 67 (28)
2011– Arsenal 30 (5)
Tim nasional
2007– Pasisir Gading 41 (9)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16.00, 15 September 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2012 (UTC)

Gervais Yao Kouassi utawa dikenal uga minangka Gervinho (lair ing Anyama, Pasisir Gading, 27 Mèi 1987; umur 31 taun) ya ikung juru main bal-balan profésional sing asalé saka Pasisir Gading sing posisiné minangka gelandang sayap. Wektu iki, panjenengané main ing klub Arsenal ing Liga Primer Inggris. Panjenengané uga main kanggo Pasisir Gading.

Gervinho miwiti karir ing akademi bal-balan Mimosas sasuwené limang taun. Ing papan iku panjenengané dijenengi jejuluk khas Brasil "Gervinho", sing dijupuk saka jeneng ngarepé.[2] Panjenengané salanjuté main sasuwené 2 taun wiwit 2005 bareng Beveren, sadurungé pindah ing taun 2007 ing Le Mans, lan 2 taun salanjuté gabung karo Lille, lan wektu iki gabung karo Arsenal. Gervinho main kanggo timnas Pasisir Gading wiwit wulan November 2007. Panjenengané dadi kapten timnas Pasisir Gading sing main ing Olimpiade Beijing 2008.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Arsenal

Tanggal 12 Juli 2011, Gervinho gabung karo Arsenal kanthi biaya transfer sakiwa-tengené £10.5 yuta.[3][4][5] Gervinho main ing debut liga nalika main imbang (0-0) ing kandang Newcastle United. Ing tetandhingan mau, panjenengané éntuk kartu abang sawisé gelut karo Joey Barton.[6] Sawisé diukum larangan main 3 tetandhingan liga amarga insiden mau,[7] Gervinho main manèh lan nyetak gol liga sing kapisan nalika kalah ing tandang 3-4 saka Blackburn Rovers, tanggal 17 September 2011.[8]

Internasional[besut | besut sumber]

Gervinho wés main ping 28 lan nyetak 7 gol kanggo Pasisir Gading wiwit lekas karir internasionalé ing taun 2007. Panjenengané kalebu ing skuat Pasisir Gading nalika Piala Donya FIFA 2010.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Lille

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "LOSC Lille profile". LOSC Lille. 2010-06-15. Dijupuk 2010-06-15. 
  2. ^ a b "Gervinho". BBC Sport. Dijupuk 14 August 2011. 
  3. ^ "Gervinho agrees deal to join Arsenal". Arsenal.com. Dijupuk 11 July 2011. 
  4. ^ "Gervinho finally a Gunner". Ligue1.com. Dijupuk 11 July 2011. 
  5. ^ "Arsenal complete signing of Lille striker Gervinho". BBC Sport. 18 July 2011. Dijupuk 14 August 2011. 
  6. ^ "Match Report: Newcastle United 0-0 Arsenal". Arsenal.com. Dijupuk 13 August 2011. 
  7. ^ "Arsenal's Gervinho given three-game ban after red card". BBC Sport. 16 August 2011. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/14549121.stm. Diwiwiti 16 August 2011.
  8. ^ Nabil Hassan (2011-9-17). "Blackburn 4-3 Arsenal". BBC Sport.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat PD2010 Pasisir Gading