Gambas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambas
Luffa acutangula1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Cucurbitales
Famili: Cucurbitaceae
Génus: Luffa
Spésies: L. acutangula
Jeneng binomial
Luffa acutangula
(L.) Roxb.

Gambas utawa oyong wonten ingkang mastani cemé, cememes, termemes, trememes, butru, blutru, langkir ing basa latiné Luffa acutangula, suku tetanduran labu-labuan utawa Cucurbitaceae, ya iku kagolong jinising janganan kang utama. Asring ditandur ana ing kebon utawa tègalan kang bisa ditandur kanthi cara tumpang sari. Wit gambas kagolong pala kesempar kerana wit gambas rumambat lan njalar ana ing lemah utawa ing lanjaran. Gambas bisa dipanèn wohé ing mangsa isih enom lan bisa uga diolah kanggo janganan utawa sayuran . Oyong uga bisa kagolong ing kulawarga belustru (Luffa aegyptica).

Mumpangat[besut | besut sumber]