Menyang kontèn

Endhog mi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Fios de ovos
Foi thong in Thailand
Jeneng liyanéAngel hair
JinisDessert
Panggonan asalPortugal
Woworan pokokEggs (chiefly yolks), sugar syrup
Buku masakan: Fios de ovos  Médhia: Fios de ovos

Rambut malaikat, diarani nganggo basa Portugis Fios de ovos ("utas endhog") minangka panganan tradisional Portugis sing digawe saka endhog (umume kuning ), ditarik menyang untaian tipis lan digodhog ing sirup gula . Iki minangka unsur tradisional ing masakan Portugis lan Brasil, kalebu ing panganan cuci mulut lan minangka lauk (mung ing Brasil).

Persiyapan uga dikenal ing Spanyol minangka Huevo hilado (" spun egg"), ing Jepang minangka Keiran Somen (鶏 卵 素 麺, "mie endhog pitik"), [1] ing Kamboja minangka Vawee, [2] ing Malaysia minangka Jala mas ( "jaring emas"), [3] lan ing Thailand minangka Foi Thong (ฝอยทอง; "helai emas"). [4] Ing Wilayah Malabar Utara , Kerala, India dikenal kanthi jeneng Muttamala (മമമടടമാല; "untaian endhog").

[5]

Keiran somen ing Fukuoka, Jepang
Fios de ovos tuku saka gandum ing Brasil

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kyoto Foodie, Wagashi: Angel Hair Keiran Somen (Fios de Ovos). Accessed on July 7, 2009.
  2. Longteine De Monteiro (1998). The Elephant Walk Cookbook: Cambodian Cuisine from the Nationally Acclaimed Restaurant. Houghton Mifflin.
  3. It's sweet by any name, .
  4. Bangkok Post Educational Services, "Three tempting Thai delicacies".
  5. Muttamala Recipe, "" Accessed on September 12, 2017