Damayanti Rusli Sjarif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Damayanti Rusli Sjarif
Damayanti.jpg
Lair (1959-01-30) Januari 30, 1959 (umur 61)
Indonésia Padang, Sumatera Barat, Indonésia
BangsaIndonésia
PakaryanDhokter

Dr. dr. Damayanti R. Sjarif, Sp.A(K), ingkang miyos wonten ing Padang, Sumatera Barat tanggal 30 Januari 1959 inggih punika salah satunggaling nimpuna lelara nutrisi lan metabolik anak ingkang asli saking Indonésia.

Pagesanganipun[besut | besut sumber]

Ing wekdal punika, Damayanti makarya dados dhokter spesialis anak wonten ing pérangan Nutrisi dan Penyakit Metabolik Departemen Ilmu Penyakit Anak FKUI/RSCM Jakarta [1] Nalika taksih sinau ing tingkat Sekolah Menengah Pertama (SMP), Damayanti naté dados siswa teladan ing tingkat SMP sak kodya Bandung lan provinsi Jawa Kulon ing taun 1974. Sasampunipun lulus saking Fakultas Kedhokteran Universitas Indonesia (FKUI) ing taun 1983, Damayanti dipunparingi tugas kanggé makarya ing satunggaling puskesmas ing laladan terpencil ing Nusa Tenggara Timur (NTT). Amargi piyambakipun temenan anggènipun makarya, mila wanita ingkag remen maos buku punika pikantuk penghargaan dados dhokter teladan puskesmas.[2] Sasampunipun tugas ing laladan kasebat, Damayanti nerasaken sekolahipun kanthi mendhet pendhidhikan spesialis anak ing FK UI Jakarta saha pendhidhikan dhoktoral (S3) wonten ing babagan lelara metabolik dan genetik ing Universiteit Utrecht, Walanda, kanthi irah-irahanipun disertasi inggih punika Glycerol kinase deficiency.[3] Sapérangan jinis lelara metabolik wonten ing lare ingkang dados kawigatosanipun Damayanti ing antawisipun inggih punika obesitas (kegemukan), malnutrisi, Morquio, phenylketonuria (PKU), asidosis tubulus renalis (RTA), Hyperketonaemia, saha Citrulinemia. Sapérangan ageng saking lelara-lelara ingkang dipunanalisis inggih kalebet lelara ingkang arang kapanggih.

Asiling karya[besut | besut sumber]

  • Sjarif DR, Inborn errors of metabolism in Indonesia, Journal of Inherited Metabolic Disease 29: 25-25 Suppl. 1 Agustus 2006.
  • Prawitasari T, Sjarif DR, Clinical improvement after administration of carnitine and ubiquinone in possible respiratory chain disorders, Journal of Inherited Metabolic Disease 29: 116-116 Suppl. 1 Agustus 2006.
  • Sudewi NP, Sjarif DR, Metabolic acidosis and failure to thrive, Journal of Inherited Metabolic Disease 29: 121-121 Suppl. 1 AUG 2006
  • Indawati W, Sjarif DR, Intelligence impairment in Morquio syndrome type IVA: A case report, Journal of Inherited Metabolic Disease 29: 149-149 Suppl. 1 AUG 2006
  • Sjarif DR, Hutapea E, A Bataknese family of two siblings with Sanfilippo syndrome: First case report in Ciptomangunkusumo Hospital, Jakarta, Indonesia , Journal of Inherited Metabolic Disease 29: 149-149 Suppl. 1 Agustus 2006.
  • Meilany TA, Prawitasari T, Sjarif DR, A child with suspected Morquio syndrome: A challenge to established diagnosis, Journal of Inherited Metabolic Disease 29: 152-152 Suppl. 1 AUG 2006
  • Damayanti R Sjarif, Christina Hellerud, Johannes K Ploos van Amstel, Willem J Kleijer, Wolfgang Sperl, Didier Lacombe, Jõrn Oliver Sass, Frits A Beemer, Marinus Duran and Bwee Tien Poll-The, Glycerol kinase deficiency: residual activity explained by reduced transcription and enzyme conformation, European Journal of Human Genetics, June 2004, Volume 12, Number 6, Pages 424-432
  • Sjarif DR, Revesz T, de Koning TJ, et al. Isolated glycerol kinase deficiency and Fanconi anemia, American Journal of Medical Genetics 99 (2): 159-160 MAR 1 2001
  • D. R. Sjarif, L. Dorland, W. Sperl, T. J. de Koning, F. A. Beemer, B. T. Poll-The und M. Duran, Hyperketonaemia in glycerol kinase deficiency, Journal of Inherited Metabolic Disease, Volume 23, Number 7 / November 2000, DOI 10.1023/A:1005680211483
  • Sjarif DR, Dorland L, Sperl W, et al., Hyperketonaemia in glycerol kinase deficiency, Journal of Inherited Metabolic Disease 23 (7): 760-764 NOV 2000
  • Sjarif DR, van Amstel JKP, Duran M, et al., Isolated and contiguous glycerol kinase gene disorders: A review, Journal of Inherited Metabolic Disease 23 (6): 529-547 SEP 2000

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Soelastri Soekirno, Sulitnya Orang Kota Memilih Restoran, [1] (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  2. [2] (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  3. [3](dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)