Czernina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Czernina
Czernina.zupa.jpg
Jeneng liyanéJusznik,[1] czarnina, czarna polewka
JinisSoup
Panggonan asalPoland
Woworan pokokBlood (duck, chicken, rabbit, pig), poultry broth
Buku masakan: Czernina  Médhia: Czernina

Czernina [t͡ʂɛrˈɲina] (saka czarny "ireng"; kadang uga czarnina utawa czarna polewka - sup ireng ) yaiku sup Polen sing digawe saka getih bebek lan duduh unggas sing jelas. Kadhangkala dikenal minangka "sup bebek", hen, kelinci utawa getih babi uga bisa digunakake.[1][2] Ing basa Inggris bisa diarani " sup getih bebek".

Umume rasa sup lan asem saka sup iku saka imbangan gula lan cuka . Nanging, ana atusan resep sing populer ing macem-macem wilayah ing Polen, Bélarus lan Litowen . Antarane bahan sing digunakake yaiku sirup plum utawa pear, pir garing, plum utawa ceri, cuka apel lan madu . Kaya umume sup Polen, czernina biasane disajikake nganggo kluski, mie alus, makaroni, kentang rebus, utawa pangsit .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Strybel, Robert; Strybel, Maria (2005). Polish Heritage Cookery. Hippocrene Books. kc. 195. ISBN 978-0781811248.
  2. Kevin Pang; Borrelli, Christopher (27 October 2011). "There will be blood". The Chicago Tribune. Dibukak ing 10 May 2012.