Cuka sari apel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vinegar, cider
Apple Cider Vinegar (4108653248).jpg
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Cuka sari apel, utawa cuka sari, yaiku cuka sing digawé saka jus apel sing difermentasi, lan digunakané ing dressing salad, marinade, vinaigrettes, pengawét panganan, lan chutneys . [1] Iki digawé kanthi ngremukané apel, banjur nyemprotané jus. Bakteri lan ragi ditambahané ing cairan kanggo miwiti proses fermentasi alkohol, sing ngubah gula dadi alkohol. Ing langkah fermentasi nomer loro, alkohol kasebut diowahi dadi cuka kanthi bakteri asam asetik (spesies Acetobacter ). Asam asetat lan asam malat gabungke kanggo menehi rasa cuka kanggo asam. [2] Cuka sari apel ora duwe nilai obat utawa nutrisi . Ora ana bukti klinis berkualitas tinggi yen konsumsi cuka sari apel kanthi rutin bisa njaga utawa ngilangi bobot awak, [3] utawa efektif kanggo ngatur tingkat glukosa getih lan lipid .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Apple cider vinegar". Drugs.com. 29 May 2018. Dibukak ing 29 August 2019.
  2. Ulbricht CE, ed. (2010). "Apple Cider Vinegar". Natural Standard Herb & Supplement Guide: An Evidence-Based Reference (1st ed.). Elsevier. p. 59. ISBN 978-0-323-07295-3.
  3. Katherine Zeratsky (16 May 2018). "Apple cider vinegar". Mayo Clinic. Dibukak ing 29 August 2019.