Gula darah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ing ngèlmu kedokteran, gula darah iku istilah sing ngrujuk kanggo tingkat glukosa ing getih. Gula darah konsèntrasi, utawa serum tingkat glukosa, tansah diatur ing awak. Glukosa mili liwat getih iku sumber utama saka ènergi kanggo sel-sel awak.